• Maria

Att sväva iväg


Alltså, wow. Vilken helg det blev. Jag har ännu inte landat, och är osäker på om jag kommer att landa alls de närmsta dagarna.


Allting har gått långt över förväntan; mitt scenframträdande, mina boksigneringar, alla läsar- och författarmöten, och "Avien" har sålt som smör i solsken. På riktigt. Boken har under helgen hittat hem till så många nya läsare, och kommer till jul att ligga under nästan lika många granar.


Jag har också blivit uppsökt av inte mindre än tre reportrar som vill skriva om mig, i olika tidningar. Journalister som på något sätt har hört talas om mig och tycker att jag är intressant och aktuell nog att vara värd sidutrymme och trycksvärta. Mer om det när det beger sig.


Att Värmland och Karlstad är min hemmaplan märks. Jag har i dagarna två blivit igenkänd av folk som har sett och hört och läst om mig och "Avien". "Men det är ju du!", "din bok har jag hört talas om", "jag har hört att det går bra för dig nu", och "jag har sett det där vackra omslaget förut". Jag vill svara "hur, var, varför, när?", som en nyfiken liten unge, men säger istället något i stil med "men så kul, så glad jag blir". Väluppfostrad är jag, tydligen.


Mitt efternamn har också lockat till sig en del nyfikna. "Wälsäter" är en alternativ stavning av "Välsätter" (norra/södra), ett område i Kils kommun här i Värmland. Mormor och morfar tog efternamnet under mitten av 1900-talet på grund av deras kopplingar och kärlek till området, och på den vägen är det. Min mamma föddes Wälsäter, men tog Nyström vid giftermål. Jag föddes Nyström, men gjorde ett namnbyte för några år sedan och har inte ångrat mig för en sekund.


Jag har under helgen också träffat några "gamla" läsare, som har kommit förbi bordet och scenen för att peppa och stötta. Ni är guld värda, och ger mig så mycket energi. Bäst är ni! <3


En läsare, som jag har träffat ett par gånger tidigare, berättade att hon behövde en till bok. "Men, hur kommer det sig?" frågade jag. "Jo, för att min klasskamrat lånade mitt exemplar av "Avien" för att analysera den i litteraturvetenskapen, och nu får jag inte tillbaka den om jag inte ger honom en egen." Alltså, jag smälter!


Nu ska jag vila upp mig i dagarna två. Läsa, spela, titta på serier, äta gott och verkligen rå om mig själv. Ta hand om dig, du också! <3

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: