• Maria

Det som inte dödar en...


...gör en starkare.


Sägs det.


Jag har tydligen överlevt 1 568 måndagar, så jag borde vara starkare än Hulken vid det här laget. Å andra sidan insåg jag i samma veva att jag är ett äkta måndagsexemplar. Det kanske negligerar effekten helt?


Flummig som få är jag också ibland. Hjärnan är så full att det sipprar ut allt möjligt ur den. Stundvis relevant, stundvis helt ryckt ur sitt sammanhang, men ut måste det. Det är kanske så alla mina mungrodor uppstår?


Inser nu att ordet "mungrodor" inte existerar. Det gjorde inte Doressea heller, innan jag skapade världen med mina bara händer (på riktigt, lovar att jag inte bär handskar när jag skriver). Borde inte det göra mig till (en) Gud? Fast, det påstås ju att Gud skapade världen på sju dagar. Det tog mig snarare tusen dagar, så jag är inte i närheten av lika häftig. Attans.


Det här blogginlägget är mitt sätt att prokrastinera. Det finns så mycket jag borde - måste - göra, att jag har gått i baklås.

 • Lämna över marknadsföringsmaterial till ICA Maxi Bergvik

 • Skriva klart mitt scenframträdande till Värmlands bokfestival

 • Lägga upp mina nya byxor som är sydda efter en modell med längre ben än Julia Roberts

 • Skriva klart mitt bidrag som gästbloggare hos en författare och bokbloggare

 • Fixa en helt ny hemsida åt författarkollegan Anicia

 • Läsa färdigt och skriva recensioner av två romaner

 • Putsa på "Stjärnfödd"

 • Fakturering

 • Städning

 • Handling

 • Matlagning

Jag har två dagar ledigt från jobbet. Under dessa två dagar ska jag alltså lyckas bocka av alla grejer på listan. Sa jag två? En och en halv, menade jag. Tiden tickar, och man blir inte yngre. Ju mer jag tänker på det, desto mindre får jag gjort. Men, jag har åtminstone inte glömt bort att äta idag. Alla framsteg är bra framsteg.


Det har i dagarna trillat in lite fler recensioner av "Avien", och de är överväldigande positiva. En recensent menar att "Avien" är som en korsning mellan Astrid Lindgrens världar och Harry Potter. Det är eventuellt den mäktigaste komplimang jag har fått i min roll som författare.


(Nästan) alla recensioner finns att läsa på "Avien"s recensionssida hos Ebes förlag. Där går det också att beställa boken till marknadens bästa pris. Vill du ha ett signerat exemplar? Inga problem, allt du behöver göra är att kontakta mig för mer information (alternativet längst till höger i menyn överst på sidan).


Vill också passa på att tacka Snezana Lindskog för hennes sagolika bilder av "Avien". I det här inlägget ser ni hennes senaste bild, den fjärde i ordningen. Te med citrongräs, persikor i persikoträdgården, fjärilen med sitt stoft ... Bilden kan inte andas mer "Avien" än så (fast Snezana är nog inte sen att överbevisa mig att det visst går, hon har nämligen ännu en bild på lager som jag inte har fått se än).


Jag känner mig så bortskämd som får så fina överraskningar med jämna mellanrum, men Snezana svarar bara att det är ett rent nöje eftersom det finns så många spännande och vackra detaljer i "Avien" att bygga bilderna på. Tack, Snezana! <3


Nu ska jag försöka få lite viktiga saker gjorda. Prioriteringsordningen återstår att se, men önska mig gärna lycka till. Jag behöver det ...


Tack för att du läste. <3

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: