• Maria

En magisk upplevelse

Så har tiden rusat iväg och det har blivit dags för mitt eget lilla läs- och skrivlov i microformat. Sex dagar utan måsten. Sex dagar med tystnad och mörker och manus och böcker (och alldeles för mycket chai-latte). Jag ska använda så gott som all tid till produktiv avkoppling. Har ännu ingen uppfunnit det fenomenet så får jag väl helt enkelt göra det.


Den senaste recensionen av "Avien", skriven av Jenny (@jenkamichiko), har verkligen motiverat mig i mitt eget skrivande. Jenny gav mig så otroligt fin feedback på konstverkets själva kärna, det vill säga det skrivtekniska, språkliga och stilistiska, att en stor dos nyvunnet självförtroende har flyttat in i min kropp.


Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar.

Är det något man behöver för att inte gå sönder i media- och kulturbranschen så är det just självförtroende. Att våga tro på sig själv när andra tvivlar, "tänker realistiskt", och till och med trycker ned. Det är verkligen lättare sagt än gjort, men att få konstaterat och bekräftat att andra verkligen tror på Doressea-trilogin är stort. I sin recension skriver Jenny att hon verkligen vill se "Avien" översatt till andra språk. Än så länge är det bara en dröm jag har, men med envishet och hårt arbete kan allt gå vägen.


"Avien" är det första manus jag har skrivit klart. Det första manus jag skrev klart har också publicerats. Vad jag vill få sagt är att jag är långt ifrån fullärd. Å andra sidan tror jag att just "fullärd" är något man aldrig kan bli. Perfektion existerar inte i vår värld, och det är på många sätt vackert.


Igår insåg jag att "Avien" bara har funnits ute i fem ynka månader. Jag befinner mig i begynnelsen av min karriär. Sju månader återstår av mitt debutantår; sju månader som jag ska försöka njuta av så mycket det går. Sju månader som eventuellt lägger grunden för mitt framtida författarskap. Tanken känns pirrigt svindlande.


Här nedan kan ni läsa Jennys recension i helhet, medan jag smuttar vidare på nästa chai-latte (tack till teknologin för laktosfri mjölk).


Tilltalar alla sinnen - En magisk upplevelse


Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar. Påminner om ”stream of consciousness” med en varm empatisk touch. Njutbar läsning.

Jag hoppas innerligt att boken blir översatt till engelska så att läsare från andra länder också får ta del av Doressea. (Om jag hade haft eget företag vore det en ära att själv få översätta den. Såpass mycket tror jag på den här bokserien.) Jag ser mycket fram emot uppföljaren. Tack, Maria Wälsäter, det var verkligen en magisk upplevelse.


Recension av Jenny Karlsson, @jenkamichiko

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: