• Maria

Glad Lucia


Foto: Michèle Glatthard

Ni känner mig vid det här laget. När det blir tyst på bloggen beror det inte på att jag inte har något att skriva (jag har alltid något att skriva), utan på att jag har på tok för mycket på min tallrik. Jag försöker prioritera den lilla fritid jag har rättvist mellan mig själv och de jag älskar. Egentid är ett måste för att jag inte ska gå sönder inifrån.


I dag är det alltså Lucia, och inte mer än 11 dagar kvar till jul. En futtig julklapp är jag klar med, om man inte räknar in presenten som jag kom hemsläpande med till min sambo häromdagen: ett kit med VR-glasögon, kamera och spel till vår PS4. Nu ska här lekas!


På min fina författarkollega Michèle Glatthards Facebooksida kan ni just nu tävla om ett exemplar av "Avien". Tävlingen pågår till och med 14/12 klockan 23:59, så klicka er vidare dit omedelbums. Passa även på att gilla Michèles sida, så att ni inte missar resten av hennes julkalender. Hon utlovar kul tävlingar under fler luckor framöver (och det är ju som sagt 11 dagar kvar till jul). Lycka till!


För att hoppa mellan ämnen, likt jag tenderar att göra ibland (hej hej, överaktiva hjärna); under Värmlands bokfestival knöts flera nya kontakter. Författare Robert Warholm kom fram till mitt bord och småpratade lite om författarlivet, och plockade i samma veva upp sitt eget exemplar av "Avien". Nu har hans dom fallit, i form av en välskriven och djupgående recension. Ett smakprov följer här:


När jag började läsa boken fastnade jag direkt för den. Maria Wälsäter skapar en alldeles egen värld där dorier och elysier ligger i fejd med varandra sedan urminnes tider. Boken är välskriven och samtidigt lättläst. Det är en sådan roman där jag, sedan jag bestämt mig för att bara läsa ett kapitel, plötsligt finner mig läsa ytterligare ett. Och sedan ytterligare ett. Jag bryr mig verkligen om hur det ska gå för Isondra, Gabriel, Alexander, Benjamin och de andra karaktärerna, vilket är ett gott betyg. Det finns väl inget värre än när man känner likgiltighet för vad som ska ske i en bok. [...] Det känns lite tomt när jag läst klart det sista kapitlet. Jag får trösta mig med att Avien är första delen i en trilogi. Jag hoppas att jag får återknyta bekantskapen med några av karaktärerna i nästa del.

Hela recensionen kan ni läsa på Roberts hemsida. Jag rekommenderar er verkligen att besöka sidan, då Robert bjuder på en hel del intressanta inlägg och lästips.


Nu ska jag eventuellt ta kvällen. Det beror på om energin jag fick från tuppluren förut vill ebba ut eller ej. Om inte tar jag tillvara på natten genom att skriva på "Stjärnfödd".


Ha en fin Lucia! <3

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: