• Maria

Hallå, december


Så var vi inne i årets sista månad, och vilket år det har varit! Min årskrönika dröjer någon månad till, så jag tänker inte babbla öronen av er av allt som har hänt och allt jag har fått uppleva riktigt än ... Men jag överdriver inte när jag säger att 2018 har varit det bästa året i mitt liv.


Boksigneringen på Akademibokhandeln i lördags gick över all förväntan. Man vågar aldrig hoppas på för mycket, då böcker är så svårsålda. Det hjälper inte direkt att man inte skriver deckare heller. Varje såld bok får därför ses som en vinst. Jag vann många gånger om kan jag säga - det var min bästa signering någonsin!


Jag blir fortfarande lika förvånad varje gång som någon stannar till vid bordet för att berätta att de har sett och hört om mig och/eller boken, och det händer allt oftare.


"Jo, men den här boken har jag ju hört talas om. Den har fått riktigt fina recensioner, har jag sett."

Så sitter jag bara där och ler som ett fån, för att jag inte riktigt vet vad jag ska svara. Tack? Jag tror att jag brukar svara något i stil med "men så kul!".


På tal om fina recensioner, så fick jag en ny sådan igår, av Hanna Jacobsson. Hon skriver så här:


Riktigt stark debutroman! Efter första kapitlen kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Tempot är högt och hemligheterna ligger och puttrar i bakgrunden hela tiden och man vill bara veta mer mer mer. Språket är vackert men lättläst och flyter på som honung från första sidan. Jag får inte nog av karaktärerna heller. Jag önskar att jag var vän med Ben och Lawine och kan ha råkat utvecklat en liten crush på både Alexander och Zance. Jag uppskattar att den inte slutar i världens cliffhanger men jag vill ändå ha mer nu direkt!

Jag rekommenderar Avien till ALLA som gillar spänning, mystik, magi och kärlek. Det är fantasy när den är som bäst. Hejdå Sverige! Nu flyttar jag till Elysien.

Termia, Hanna. Vi ses i Elysien! ;-)

Något av det roligaste att få feedback på är just karaktärerna. Uppfattas dem på det sätt jag vill (och tror) att de gör? Fungerar samspelet mellan dem? Gör jag rättvisa åt X eller Y, trots att de kanske inte får lika mycket sidutrymme som de andra? "Avien" är ändå starkt karaktärsdriven, så då är det extra viktigt att det klaffar.Nu ska jag dyka ned i skrivandet igen. De sista lösa trådarna i "Stjärnfödd" håller på att knytas ihop. Snart kan min egen redigering påbörjas, på riktigt (egentligen redigerar jag löpande, så det blir förhoppningsvis inte för mycket arbete). Efter det ska testläsarna bjudas på godis, och sedan börjar förlagsarbetet. Innan jag vet ordet av har jag två böcker publicerade ... Så häftigt!Ha en underbar vecka! <3Ps. Missa inte tävlingen om ett signerat exemplar av "Avien" på min Instagram. Ni har fram till kvällen den 7 december på er att delta.
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: