• Maria

Intervju från Bokmässan

Inte konstigt att jag har känt mig lite hängig - nu äntligen (?) har förkylningen brutit ut på riktigt. Äntligen, på grund av att kroppen då kan börja jobba på att bli frisk igen och slippa dra ut på lidandet.


Egentligen har jag världens kassaste immunförsvar, men ända sedan jag började arbeta i butik 2017 har det blivit ungefär trettiosju gånger bättre. Jag skulle tro att det har att göra med att jag dagligen blir bombad av små, små mängder baciller och bakterier från kunderna och deras grejer som de vill sälja till mig. Butiken köper nämligen in begagnade spel, spelkonsoler och tillbehör av kunderna. Jag tar dagligen i hundratals spelfodral som någon innan mig har tagit i, med eller utan rena händer och virus i kroppen. Doserna är små nog att inte göra mig sjuk, men tillräckliga för att immunförsvaret ska kunna bekanta sig med dem.


I dag är jag, inte speciellt förvånande, hemma från jobbet. Jag är inte schemalagd att arbeta, men jag blev tillfrågad på grund av att 66% av arbetsstyrkan är hemma och är dåliga. Jag avskyr att säga nej. Det har väl något att göra med att jag så gärna vill vara absolut alla till lags. Sådan har jag varit så länge jag kan minnas. Jag känner någon underlig hatkärlek till just den egenskapen. Det är enbart mig själv dess negativa aspekter går ut över, och det får väl anses positivt.


Nu i dagarna ska jag sätta mig ned och läsa både "Avien" och "Stjärnfödd" från början till slut, för att riktigt sätta mig in i storyn och karaktärerna igen, innan jag kör igång med det jag älskar mest - att skriva. "Stjärnfödd" behöver uppmärksamhet, men manuset förtjänar bara det allra bästa - något jag inte kan ge det om jag inte är hundra procent fokuserad på uppgiften. Jag hoppas att en omläsning kan bidra till både fokus och inspiration.


Jag var på väg att skriva "nog om mig", men insåg att det inte alls är nog. Författarintervjun med mig från Bokmässan 2018 i Göteborg ligger nu uppe för allmänhetens beskådan. Pappa har redan klagat på att jag pratar för snabbt, så förlåt för det. Det hänger nog ihop med nervositeten - även om intervjun inte var lika jobbig som föreläsningen. Det är något jag får öva på till Värmlands Bokfestival 16-17 november, då jag åter står på scenen.


Jag hoppas att ni slipper allt vad höstförkylningar heter och kan mysnjuta under oktober månads mörka kvällar. <3


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: