• Maria

Jag älskar författarlivet


Kontrasterna mellan vardagslunket och författarlivet är som dag och natt. Ena dagen känner jag mig som en stjärna; folk vill prata med mig, få min autograf, intervjua mig, få tips och råd, till och med krama mig. Nästa dag är allt som vanligt igen. Ingen hälsar när jag går till affären för att köpa mjölk, i Pikachu-mjukisar och håret i en bulle mitt på huvudet. Eventuellt känner någon igen mig, men stirrar bara lite svenskt på mig då de inte kan placera varifrån. Eller så stirrar de bara för att jag är hemskt stygg.


Jag märker att jag vänjer mig mer och mer vid att stå i rampljuset. Det börjar bli enklare att prata med folk, och nervositeten inför scenframträdanden släpper snabbare och är inte längre lika intensiv. Efter framträdandet i lördags var det flera som sa "men du var väl inte det minsta nervös, heller?" Om ni bara visste... Men, det är skönt att det inte märks. Det ger förhoppningsvis ett proffsigare intryck.


Nästa boksignering är på lördag 1 december, från klockan 12 (jag kör på så länge det är skoj), på Akademibokhandeln Bergvik. Det är verkligen hemmaplan för mig. Det är i just den bokhandeln som jag brukar strosa runt i innan och efter jobbet, och på lunchen. Jag jobbar ju på köpcentret själv, bara ett stenkast därifrån.


I och med att vi då har gått över i december månad hoppas jag att julhandlingen är i full fart. Folk som vanligtvis rynkar på näsan åt fantasy-genren (fördomar?) handlar inte åt sig själva, och de som älskar fantasy är förhoppningsvis redan intresserade.


Samtidigt är det så svårt att sälja böcker. På riktigt. Jag är säljare när jag står på mitt vanliga jobb, och jag är numer säljare också privat. Tomten, om du läser det här: i julklapp önskar jag mig en universell säljpitch-formel som biter på alla, oavsett situation. Okej?


I dag ska jag tillbaka till mitt vanliga jobb, efter fyra dagars ledighet. Det känns som om jag har varit ledig betydligt längre än så. Tror att det har att göra med att det har varit långa och extremt händelserika dagar. Ja, förutom söndag och måndag. Då tog jag det så lugnt jag bara kunde (borträknat marknadsföring - det sysslar jag med hela tiden, direkt och indirekt). Om jag är utvilad inför Black friday eller ej lär märkas.


På tal om Black friday - jag funderar på att erbjuda någon slags deal på "Avien" om man köper boken direkt genom mig under helgen 23-25 november. Vad tror ni om gratis frakt (ligger egentligen på 55 SEK)? Den totala prissänkningen blir då ~25%. Är det "tillräckligt" bra för att locka till köp? Ni ser, jag sysslar med marknadsföring hela tiden...


Nu ska jag duscha av mig en hel massa pepparkakssmulor och fräscha upp mig lite. Vi hörs snart igen, och tack för att du läste! <3

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: