• Maria

Livet är vackert


Livet, ja. Den där perioden mellan födsel och död som man vill fylla med så många minnesvärda ögonblick man bara kan. Och orkar. Det är ganska vackert, ändå. Ibland är det inte svårare än så.


I dag har jag fått mitt livs första fanmail. Mejl från läsare har jag självklart fått innan, men inte fysiska gåvor i brevlådan. Det platta postpaketet känns som ett kvitto på att jag har gjort (och förhoppningsvis gör) något bra, både som författare och person. Det skvallrar om att jag har lyckats lämnat ett avtryck som är större än jag själv. Mäktigt och så jäkla underbart. Paketets innehåll ser ni på bilden, och den skyldige är min genomvackra läsare Sanna. Jag är så lyckligt lottad.


Annars då? Manuset till "Stjärnfödd" är snart redo för redaktörens klor. Jag tror att förlaget kommer att bli lika nöjda med manuset som jag själv är. Tanken på att så många människor går och väntar - längtar - efter "Stjärnfödd" ... Det är svindlande. Jag har redan nu börjat ta notiser om recensenter och bokbloggare som vill ha recensionsexemplar när det beger sig i höst. Är du också intresserad? Hör av dig! På måndag börjar jag mitt nya jobb. Bara att ta meningen i min mun känns så främmande. Var jag kommer att hålla hus? På Hemtex här i Karlstad - eventuellt i båda butikerna, om behov skulle uppstå. Jag behåller samtidigt mina timmar på GameStop. Vissa perioder kommer att bli otroligt intensiva, men det är vad jag själv vill - så länge livet går ihop. Nya erfarenheter, nya lärdomar, ny miljö, nya kolleger, mer arbetstid ... Jag ser bara fördelar, förutsatt att det funkar för alla.


Min lediga tid har jag på sistone spenderat försjunken i böckernas värld. Jag har fått hem ett gäng recensionsexemplar från Miramir förlag och Whip Media. Det jag hittils har hunnit läsa är riktigt, riktigt bra. Recensionerna kommer i vanlig ordning att publiceras här på bloggen, liksom på mina sociala medier. Håll utkik efter dem.


Annars bakar jag. Så mycket och så ofta att min fästman (jag råkar fortfarande kalla honom för sambo nio gånger av tio) till slut slog näven i bordet med meningen: "Nu får det vara nog!". Inte för att det inte smakar bra, utan tvärtom. Den rulltårta som jag har trollat ihop vid två tillfällen den senaste veckan är något av det godaste jag någonsin har ätit. Och då äter man. För mycket. Lite skämtsamt kallar han mig för feeder ...


Nu ska jag testa om solen värmer tillräckligt för att sitta ute och läsa. Jag önskar er alla en helt fantastisk vårdag!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: