• Maria

Planering, planering, planering


Som ni säkert vet har jag under juli och augusti legat lite lågt med personliga framträdanden och signeringar. Det är ett aktivt val jag har gjort för att konservera min energi inför höstens alla mässor och evenemang. Just nu pågår planeringen inför såväl Bokmässan i Göteborg som Värmlands Bokfestival, samt flera mindre publika framträdanden.


Under Bokmässan i Göteborg finns jag på plats från lunch fredag 28 september, till och med kvällen söndag 30 september. Jag kommer under dessa dagar både föreläsa, intervjuas och signera Avien. Störst sannolikhet att springa på mig har ni om ni har vägarna förbi Ebes Förlags monter, A02:69, men det är troligt att jag också gör en eller flera visiter till Region Värmlands monter C03:32 när Ebes monter är vigd åt föreläsningar och intervjuer med förlagets andra författare.


Värmlands Bokfestival hittar ni mig dels vid ett bord tillsammans med min författarkollega Teresa Thurell, dels på scen för föreläsning och presentation av Avien. Jag finns på plats från att mässan öppnar den 16 november fram tills dess att den stänger den 17 november. Mest troligt är att jag sitter vid vårt bord för signering och samtal i mässans sektion som är vigd åt ungdomslitteratur.


Datum och tider att hålla lite extra koll på i höst är är:

  • Fredag 28 september 13:00-14:00, Bokmässan i Göteborg (monter A02:69) Föreläsning av mig om hur något vackert kan födas ur ett mörker, och hur detta något kan förändra hela livet till det bättre. Uppförsbacken kan kännas omöjligt oändlig, men när den väl ligger i ryggen går det nedför igen, ibland i en så hiskelig fart att man knappt hänger med. Föreläsningens andra halva är vigd åt själva skrivandet och processen där bakom, med fokus på trilogin om Doressea. Jag signerar givetvis Avien i samma veva.

  • Lördag 29 september 12:00-13:00, Bokmässan i Göteborg (monter A02:69) Intervju med mig om Avien, uppföljaren Stjärnfödd, och mitt skrivande. Intervjun berör också de saker i mitt liv som har format mig och mitt skrivande, händelser som har inspirerat och motiverat. Jag signerar givetvis Avien i samma veva.

  • Lördag 6 oktober (tid TBA), Lars Hjalmars Bokhandel, Karlstad Jag finns på plats i Karlstads kanske mysigaste bokhandel för samtal och signering av Avien.

  • Lördag 17 november (tid TBA), Värmlands Bokfestival, Nöjesfabriken Karlstad Scenframträdande med föreläsning och presentation om och av Avien och trilogin om Doressea.

Fler framträdanden och signeringar kommer det ganska garanterat att bli innan 2018 är över. Häng med mig på Instagram, Facebook och Twitter för att inte missa några datum eller tider! <3


I övrigt rullar livet på som vanligt. Jag jobbar och skriver, och försöker hinna med lite underhållning mellan varven. När höstens svalkande mörker smyger sig på blir jag både läs- och spelsugen. Som gammal hardcore World of Warcraft-spelare som jag är – jag har varit rankad etta i världen vid flera tillfällen – kunde jag inte hålla mig borta från den nya expansionen. Min karaktär i spelet är faktiskt namngiven efter Aviens huvudkaraktär, Isondra.


Ångesten inför stundande val är total. Jag har aldrig känt mig så förvirrad och kluven inför ett val som jag känner mig nu. Jag kan inte ge något parti mitt helhjärtade stöd, varför det troligtvis slutar med att jag taktikröstar. Eller röstar blankt. Rösta ska jag göra, då jag ser det som en demokratisk skyldighet. Vill vi bevara och värna om demokratin måste vi visa det genom att nyttja våra rättigheter.

Nog om politik. Istället vill jag önska er en fin söndagskväll, och jag hoppas att vi ses under något (eller flera) av höstens event. Ni som arbetar “normala” tider hoppas jag får en fin och givande arbetsvecka. Själv avslutar jag min arbetsvecka imorgon, och det ska bli så skönt med en ledig dag.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: