• Maria

Recension: En roterande spegel av musik


Magi, andra dimensioner, tron på något större, musik, speglar, stimulantia, matematik, bröder, qualia...

Det är omöjligt att kortfattat sammanfatta Joakim Nordbrandts debut "En roterande spegel av musik" (2018), då det i själva verket är en samling kortare texter och dikter. Trots det är boken inte lika spretig som man kanske får en bild av - flera gemensamma nämnare går att hitta texterna emellan, både innehållsmässigt och stilistiskt.

Gemensamt är också att texterna tvingar dig att öppna dina sinnen, ibland på ett nästan övermäktigt och väldigt existentiellt sätt. Jag fick liksom avbryta läsningen av och till, för att samla ihop alla bitar av mig själv i verkligheten igen. Men, vad är egentligen verkligt? Vad betyder ordet "verkligt", och vilket fenomen beskriver det? Ni ser, 138 sidor senare har jag förvandlats till rena filosofen.

I "En roterande spegel av musik" ger Nordbrandt mening till flummet, om man är villig att låta texterna leka med ens sinnen; ens tankevärld. Genialiskt? Troligtvis.

Novellen "Phantasmagoria" ger mig mersmak att få läsa mer av författaren, att få se honom skina i roman-format. Jag vill bli uppslukad av de fantastiska världar och karaktärer som Nordbrandt visar smakprov på att skickligt kunna skildra. "Den enda frågan som det inte finns något svar på är varför."

Av dikterna hittade jag mina personliga favoriter i "Nornan", "Den tomma vasen" och "Att se dig". Med dem lyckades Joakim verkligen beröra mig.

Tack till Joakim Nordbrandt för recensionsexemplaret. Jag ser fram emot att få följa din fortsatta skrivkarriär.


"En roterande spegel av musik" kan du beställa genom bland annat Adlibris, Bokus och CDON.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: