• Maria

Recension: Livstjuvarna


Den här vackra boken, "Livstjuvarna" av Linda Andersson, har fått utstå så mycket i sommar. För mycket. Sol, bad, lotion, bilresor, handväskor, ryggsäckar...

Men det har inte gjort den mindre bra. Tvärtom är det en helt fantastisk debutroman som har det mesta. Lättläst språk som flyter på likt honung, korta kapitel som är enkla att sluka mellan doppen, intressant handling med intressanta karaktärer i en otroligt intressant miljö - dödsriket har aldrig känt så... levande.

Ändå vill 16-åriga Mariell, som dog i en bussolycka tillsammans med sitt basketlag, inget hellre än att ta sig därifrån. Hon är beredd att gå över lik för att ta sig tillbaka till livet (pun intended).

Mystiken genomsyrar detta fartfyllda och känslofyllda äventyr. Som läsare sitter man som på nålar av spänningen som bara intensifieras, och man hejar verkligen på Mariell - även när hon fattar vissa moraliskt tveksamma beslut. Hon är en stark kvinnlig karaktär som är beredd att gå långt för sin egen skull, men kanske ännu längre för de som står henne nära.

Tack till författaren för en underbar läsupplevelse. Ser fram emot att få följa hennes författarskap också framöver. 💙


Linda Anderssons "Livstjuvarna" kan du beställa genom bland annat Bokus och Adlibris.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: