• Maria

Recension: Skammen är inte din


"Skammen är inte din - Om psykisk ohälsa och vägen mot helande" av Anicia Sundström Eriksson


Hjärtskärande hemsk, men åh så vacker - och viktig!

Anicias bagage, mörker och demoner har många likheter med mina egna - den otrygga uppväxten, sjukdom och död i familjen, övergrepp, psykisk ohälsa, och den ständiga jakten på varje liten ljusglimt i allt det svarta. Det gjorde att boken stundvis blev så övermäktigt tung att jag var tvungen att pausa läsningen, ibland i flera dagar.

Mörkret till trots skiner boken som en stjärna mot en nattsvart himmel, och ger hopp om att mörkret aldrig är oövervinneligt.

Att boken är viktig har att göra med stigmatiseringen kring hemska upplevelser och psykisk ohälsa, och skulden som den utsatte och sjuke ofta lägger på sig själv. "Skammen är inte din" syftar till att ge kunskap om ämnet, och att förändra samhällets föråldrade och fördomsfulla syn.

Du är fantastisk, Anicia. Att du vågar öppna ditt hjärta för alla att se, mitt i läkeprocessen, är så otroligt starkt. Du imponerar och inspirerar, och jag tror stenhårt på att din bok kommer att kunna hjälpa andra. Kanske är de vilse i mörkret, kanske har de börjat greppa efter ljuset, kanske är de ute på andra sidan av tunneln... Oavsett så är "Skammen är inte din" en bok som kan hjälpa till att läka en trasig själ.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: