• Maria

Skrivliv


Ett mer passande ord för att beskriva min vecka existerar inte. Om jag tyckte att min produktivitet i måndags, med dryga 2 000 alldeles purfärska ord mot vit bakgrund, var imponerande så är det ingenting mot flowet jag hade igår.


Jag kände mig nästan lite elak när jag tackade nej till att följa med en vän på shoppingtur, på grund av att jag var så uppslukad i Doressea. Mitt "tack, men nej tack" resulterade i 4 400 ord. Fyratusenfyrahundra ord! Det är helt bisarrt. Överproduktivt. Småknäppt och halvgalet.


Mina skrivande vänner förstår nog surrealismen, men för att ge er andra ett hum:

  • Avien är 91 571 ord, från prologen till Kapitel 30.

  • Snittlängden på ett kapitel i Avien är 2 954 ord.

  • Aviens längsta kapitel, Kapitel 8, är 4 384 ord.

  • Det tog mig tre år att skriva klart Avien (inräknat perioder av total inaktivitet). Det är 2 543 ord i månaden, eller 85 ord om dagen.

4 400 ord är alltså mer än Aviens längsta kapitel, och det motsvarar i runda slängar fem procent av en färdig roman.


Nu tror jag att jag har tydliggjort gårdagens bedrift. Helt plötsligt känns en septemberrelease av "Stjärnfödd" än mer realistisk.


Förutom att jag har skrivit som en besatt maniker, så har jag delat med mig av delar av "Stjärnfödd" till utvalda testläsare. Det var framför allt en specifik scen som jag behövde snabb feedback på, då den verkligen balanserar på gränsen till för vuxen.


Responsen? Hyllningar. "Helt perfekt" och "älskar det", var orden jag fick, mer precist. Perfekt vet jag inte om jag kan hålla med om, men bra är det ... och bra går det.


När jag inte har skrivit så har jag läst. Via mitt Instagramkonto (som för övrigt passerade 500 följare idag, woohoo!) har det börjat regna in recensionsexemplar för mig att läsa och vårda. Min TBR-hög bara växer och växer, och de böcker som jag har köpt för att läsa enbart för njutnings skull hamnar längre och längre ned i högen.


Överst i vänthögen ligger Linus Löfgrens "Resan mot de röda öarna", en bok som jag hade riktigt roligt när jag fotade (se inläggsbilden). Den står på tur så snart jag är klar med Snezana Lindskogs vuxenfantasy "Av gudarna märkta".


Innan kvällsläsningen ska jag försöka få mig något i magen. När jag går in i totalt skriv-mode kan det hända att jag helt glömmer bort att äta. Det hände visst idag. Dagens ordproduktion är inte i närheten av lika imponerande, några hundra ord bara, men det beror till största delen på att jag har suttit och finputsat det jag har skrivit under veckan.


Jag önskar er en fin allhelgonahelg! <3

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: