• Maria

Svacka


Jag är inne i en svacka, vad gäller det mesta, för stunden. Skrivandet svackar, min närvaro och uppdatering på min författarplattform svackar, hälsan svackar. Migrän, magont, diverse småinfektioner och sömnbrist äter av den lilla energi jag har kvar efter att jag har utfört dagens måsten. Ibland orkar jag knappt med dem. Höstmörker och regnrusk på det gör knappast humör och välmående en tjänst.


Hoppas verkligen att svackan är temporär. Det sista jag vill är att behöva blanda in läkare (mer än absolut nödvändigt) – jag har mindre bra erfarenheter av sjukvården ända sedan jag som liten flicka traskade runt i sjukhuskällarens spöklika korridorer tillsammans med mamma och resten av familjen.


I dag skulle jag behöva fila på min föreläsning till Bokmässan, men huvudet spränger och ögonen värker. Det känns ironiskt att prata om hur man gör något produktivt trots att allt är skit, när det är blåser rejäl motvind för stunden. Jag har inte ens orkat hämta ut mitt paket från Vistaprint, innehållandes den fantastiska roll-up som Linn har designat åt mig.


Liten. Det är vad jag känner mig. Samtidigt måste man tillåta sig själv att få känna precis så ibland. Inte vara för hård mot sig själv. Rådet att man ska behandla sig själv som man behandlar sina bästa vänner är så fint och klokt. Skulle jag bli arg och besviken om en närstående mådde dåligt? Knappast. Jag skulle försöka stärka, peppa, finnas där, lyssna, hjälpa. Så varför är det så svårt att behandla sig själv så?

Nu ska jag bädda ned mig igen, och hoppas att mörker och tystnad kan bota min migrän… Att jag blir en ny människa bara jag slipper värken. Om allt går enligt planen får jag tummen ur att hämta ut mitt paket under kvällen, och då kan ni se fram emot uppdateringar också på Instagram.


Fram till dess – dregla lite över den sneak peek av omslaget till Stjärnfödd (Aviens uppföljare, och nummer två i trilogin om Doressea) som jag och Linn släppte förra veckan. Det är inte hela omslaget, och det är inte det slutliga resultatet, men Zance ser nästan identisk ut med hur jag har föreställt mig honom i mitt eget huvud. Det är häftigt att se honom få liv.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

För bokningar, recensionexemplar och övriga frågor: